Over Hoop - Theater na de Dam Delft

Klik hier voor het digitale theaterplatform van Theater na de Dam Delft 2020 - "Over Hoop"


Doneer nu voor het digitale theaterplatform 'Over hoop' via deze link onder vermelding van Over Hoop.
Kaartverkoop voor dit platform is helaas niet mogelijk. Je kunt de theaterafdeling van de VAK steunen door te doneren onder vermelding van Over Hoop. Al een klein bedrag stellen we erg op prijs!

Theater Na de Dam en De VAK in Delft presenteren vanaf 1 mei 'Over hoop'. Hiervoor verdiepten 15 jongeren uit Delft zich onder leiding van theatermakers en docenten van Theater bij De VAK Remko Weijer en Alexa van der Velde in de geschiedenis van Delft ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun digitale onderzoek startte vanuit de vraag: wat geeft hoop wanneer alles onzeker is? Dit geldt in ten tijde van de oorlog, maar zeker ook nu. Dit onderzoek vormt de basis voor het digitale platform met de titel 'Over hoop' met foto’s, filmpjes en podcasts. 

Tijdens de elfde editie van Theater Na de Dam zetten bijna 500 jongeren in 40 projecten door heel Nederland zich in om, ondanks alles, ook dit jaar 4 mei van betekenis te voorzien. Gebaseerd op digitale gesprekken en briefwisselingen tussen jongeren en ouderen over de oorlog wordt - in veel verschillende vormen - iets waardevols gemaakt en staan we niet alleen stil bij het verleden, maar ook bij de complexe tijd waarin we nu leven.

Onderdeel van het theaterplatform is een interview gehouden door Duco met de burgemeester van Delft, Marja van Bijsterveldt. De jonge spelers hebben daarnaast ook wijze raad gevraagd aan hun grootouders. Alles is te bekijken, te lezen en te beluisteren op www.vak-delft.nl/overhoop

Spelers: Sam Bijleveld, Malek Debes, Areta Boorsma, Juliette Blom, Guusje Halsema, Lea Van Vliet, Casper Segers, Joulia Nassar, Marije Smid, Mare Blom, Dottir Raggers, Sarah van Trigt, Julin Raggers, Duco van Harskamp, Karlijn Stallinga

Regie: Remko Weijer en Alexa van der Velde

Het digitale theaterplatform 'Over hoop' van Theater Na de Dam Delft is mede mogelijk gemaakt door:

Gemeente Delft Logo_RGB.png  140217_TD_theater_na_de_dam_beeldmerk_onF1818_PMS.png  shdj-logo.png