Docenten

Roosmarijn van Lint
Docent musical
Roosmarijn van Lint groeide op in een muzikale familie. Haar ouders zijn professionele muzikanten en vormen tot de dag van vandaag de kern van het succesvolle ‘Gheselscap Goet ende Fyn’, een ensemble dat gespecialiseerd is in oude muziek.

Vanaf haar 8e jaar volgde Roosmarijn toneel- en vioollessen. Later volgden zang- en danslessen. Al vroeg was duidelijk dat zij ‘het vak’ in wilde; aanvankelijk als actrice of zangeres. Op haar 11e zag zij echter de musical ‘Les Miserables’ in Carré en ontdekte dat zij haar krachten zou kunnen bundelen binnen musical en muziektheater.

Opleidingen

Na de middelbare school speelde zij in de semi-professionele musical ‘De Passie van Lucas’, met muziek van Fons Merkies en onder regie van Gees Linnebank. Dat jaar begon ook het auditeren voor diverse HBO-kunstopleidingen.

Na een voltijdse vooropleiding acteren aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (met interessante bijvakken als mime, schrijven en djembé) werd Roosmarijn in 2001 aangenomen op de Toneelacademie in Maastricht, waar zij het propedeusejaar volbracht. In Maastricht kreeg zij behalve acteren ook les in theatermaken en cultuurgeschiedenis.

Vanuit Maastricht wist zij de overstap te maken naar het Conservatorium in Rotterdam (het huidige Codarts) om uiteindelijk zang met spel (en dans) te combineren. Hier volgde zij de 4-jarige HBO-opleiding ‘Muziektheater’. Zij kreeg les van o.a. Alberto ter Doest, de grondlegger van de befaamde E.V.T.S.-zangmethode in Nederland.

Ook werden er workshops aangeboden van o.a. Karin Bloemen en Willem Nijholt en vond er d.m.v. projecten ook samenwerking plaats met andere afdelingen van het conservatorium. Roosmarijn volgde bijvoorbeeld workshops gospel, Braziliaanse Muziek en verzorgde samen met de klassieke afdeling een concert van ‘West Side Story’ in ‘De Doelen’.

Loopbaan uitvoerend artiest

Na haar opleiding werd Roosmarijn aangenomen bij Stage Entertainment (Joop v/d Ende Theaterprodukties) voor de rockmusical ‘Jesus Christ Superstar’, in de rol van apostel Judas Thaddeus. Tijdens dit seizoen vonden er diverse tv-optredens plaats, o.a. bij ‘All you need is love’.

Vervolgens vertrok zij in 2006 naar Cyprus waar zij showhost , zangeres en samensteller was voor de shows van 5-sterren hotel Four Seasons.

Bij terugkomst speelde zij o.a. ijsheks (understudy voor Janke Dekker) in de familiemusical ‘Narnia: de Leeuw, de Heks en de Kleerkast en als Roodkapje in de Eftelingshows.

In 2008 speelde Roosmarijn in de musical ‘Pierre Cuypers’ (over het leven van deze beroemde architect) in Roermond, ter gelegenheid van het Cuypersjaar.

In 2010 pakte Roos opnieuw haar koffers om samen met een groep Nederlandse zangers en dansers op Aruba de leadzang te verzorgen in de show ‘Delicious’. Een oude jazzclub werd omgebouwd tot nachtclub in moulin rouge-stijl en in de show passeerden in blokken verschillende muziekstijlen de revue; van Michael Jackson tot James Bond.

Jesus Christ Superstar kwam in 2013 opnieuw op haar pad. In een oude loods in Rotterdam nam Roosmarijn, wederom als discipel, deel aan een geheel nieuwe en ruige versie van de show (bij Young Cultural Collective), onder regie van Daniel Cohen.

Tussen bovenstaande projecten en producties door werkte Roosmarijn van Lint, tot op heden, als freelance zangeres; o.a. bij de bands D.I.S.C.O., Accent Groove en Cloudy Juice, en bij Image Entertainment.

Vanaf 2008 zingt zij ook bij het muziekgezelschap van haar ouders, Geselscap Goet ende Fyn. Zo is de cirkel weer rond!