Docenten

Hanneke Lameijer
Docent schrijven
In 1995 maak ik als hulpverlener kennis met een workshop Creatief Schrijven. De daaruit voortkomende eigen geschreven teksten laten mij versteld staan. Ik - als iemand met schrijfangst - heb met heel veel plezier teksten geschreven. Dit smaakt naar meer.

In 2011 rond ik mijn DOCS-opleiding voor docenten creatief schrijven af.
“Als docent creatief schrijven begeleid ik deelnemers in het opdoen van inspiratie voor het schrijven van gedicht of verhaal. Mijn kracht zit in het geven van schrijfopdrachten die enthousiast maken en stimuleren om onbegrensd woorden toe te vertrouwen aan het papier. Mijn jarenlange ervaring leert, dat bij het voorlezen van teksten het plezier, verwondering, het trots zijn op je eigen prestatie en die van de ander lang voelbaar blijft “.
Zelf volg ik met enige regelmaat diverse schrijfactiviteiten in een groep. Je leert veel van elkaar, hebt plezier en krijgt diverse vorm- en schrijftechnieken aangereikt.

Mijn docentschap zet ik graag in ten behoeve van het leren schrijven van levensverhalen en het schrijven van Haiku, een Japanse dichtvorm.

Als kalligraaf combineer ik het schrijven van Haiku met ‘Japanse’ kalligrafie.

In Delft begeleid ik in samenwerking met twee andere schrijfdocenten Het Schrijfcafe in OPEN. Voor iedereen die graag wil schrijven, inspiratie wil opdoen en houdt van schrijf- en voorleesgezelligheid. Informatie via info@schrijvenindelft.nl
Verhalen schrijven over je leven beginners Fysiek