Docenten

Peet van  Duijnhoven
docent schrijven

Schrijven is een individuele aangelegenheid, maar  schrijven in een groep geeft zoveel meerwaarde aan schrijfkennis en schrijfplezier. Ik geef al ruim vijfentwintig jaar les in creatief schrijven en het wordt ieder jaar boeiender. Op dit moment ben ik gegrepen door het zeer korte verhaal, een onderdeel dat ook in mijn cursussen bij De VAK terugkomt. Als docent ben ik een aanjager en een gids. Van cursisten hoor ik dat ze door de cursussen meer schrijfplezier en zelfvertrouwen krijgen; ze voelen zich creatiever en effectiever in hun schrijven dan voorheen.

Zelf heb ik veel theaterstukken geschreven en geregisseerd. Als ZZP-er ben ik altijd wel met een project bezig: community-art, het schrijven aan een verhaal, het organiseren van een evenement.

Met grote regelmaat volg ik masterclasses of bijscholingen die met creatief schrijven of kunsteducatie te maken hebben. Vaak kan ik het geleerde meteen toepassen in mijn eigen lessen.

Bij DOK-kunst& cultuureducatie werk ik als projectleider voortgezet onderwijs. Samen met de scholen proberen we jongeren zoveel mogelijk te interesseren voor kunst en cultuur. Want dat dat je persoonlijke leven verrijkt, ondervind ik zelf iedere dag.