Docenten

Margriet van Bebber
docent schrijven
Ik ben Margriet van Bebber. Ik ben momenteel werkzaam als dichter, schrijver en schrijfdocent. Ik werk graag samen met beeldend kunstenaars en architecten. Mijn teksten kan je op verschillende verrassende plaatsen tegenkomen, zoals in de koepel van een schoolgebouw en op leuningen van veertien bruggen in de Harnaschpolder in Delft. Ook zijn mijn gedichten te vinden in diverse bundels, tijdschriften en poëziekalenders.

Mijn hart ligt bij het schrijven op locatie. In 2014 verbleef ik op uitnodiging in een writer’s residence bij een UNESCO biosfeerreservaat in Finland. Ik vond het daar fantastisch en deed er veel inspiratie op. 

Ik geef verschillende soorten schrijfcursussen, -workshops en -trainingen van creatief schrijven, proza en poëzie tot [auto]biografisch schrijven (www.hetschrijfbedrijf.com). Ik organiseer ook schrijfwandelingen, -weekends en -weken in binnen- en buitenland.

Tot half 2013 was ik manager bij De VAK. Nu ben ik directeur en hoofddocent van Dactylus│ academie voor schrijfdocenten, waar ik nieuwe schrijfdocenten opleid.

“Schrijven is een ontdekkingstocht. Ik neem je mee op expeditie naar de Noordpool, de tropen en naar onbekend Delft. Ik zorg voor de uitrusting om gletsjerspleten over te steken, steile hellingen te nemen en wildwater te overbruggen.“
Poëziewerkplaats 18+