Docenten

Arie Hoek
Docent koor
Na de middelbare school volgde hij zijn passie en ging aan het toen nog Rotterdams Conservatorium orgel studeren. Tijdens deze studie kwam hij in contact met vele andere facetten van het musiceren. Naast de orgelstudie voltooide hij ook een hoofdvakstudie klavecimbel, kerkmuziek en koordirectie.

Naast zijn studie volgde hij Kurt Thomas cursussen, Ward cursussen en andere workshops.

Zijn professionele loopbaan omvat de volgende elementen:
Van 1997 tot 2012 was Arie dirigent van diverse jongenskoren, waaronder het Haags Matrozenkoor, jongenskoor Rijnmond en Rivierenland, het Omroep Jongenskoor en het Jongemannenkoor De Coolsingers. Met deze Jongenskoren werkte hij mee aan vele professionele producties, o.a. met Valery Gergiev, Jaap van Zweden, Yannick Nezet Seguin en Philip Herreweghe. Ook maakte met zijn jongenskoren concertreizen naar St. Petersburg, Praag, Berlijn, Leipzig, Dresden, Wenen, Mallorca, Rome, Parijs, Brussel, Baltimore (USA), Barcelona en Londen.
In 2003 werd hij aangesteld als cantor van de Hervormde Gemeente Sint Maarten in Zaltbommel. Ook kreeg hij toen de opdracht in de Sint Maarten een jaarlijkse concertserie met vocale muziek te ontwikkelen. Daartoe initieerde hij de Stichting Maartenskerkmuziek en Cappella Sint Maarten, een regionaal projectkoor voor geschoolde zangers uit de wijde regio.

In de Bommelerwaard is er jaarlijks een educatieproject met kinderen van de basisschool rondom de muziek van J.S. Bach, en hiertoe ontwikkelde hij ‘Het Weihnachtsoratorium voor kinderen’ en ‘Bach in de klas’.
Vanaf 1994 tot heden is Arie Hoek docent kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium Codarts voor de vakken hymnologie, cantoraat en meerstemmige kerkmuziek.
Chiaroscuro