Docenten

Remko Weijer
docent theater

Hoewel je soms tijdens een voorstelling in de coulissen staat en denkt: ‘Waarom wilde ik dit?!’ is er niets leukers dan acteren. De opwinding, de ontroering. Theater leert je beleven, niet alleen op het toneel, maar zeker ook daarbuiten. Het leert je meer over jezelf.

Ik heb zelf in veel voorstellingen gespeeld en weet maar al te goed hoe hard je soms moet werken om bij de kern van een personage te komen. Maar als dat lukt voelt het fantastisch! 
Ik ben opgeleid als dramaturg en houd erg van het werken met tekst. Ik wil mooie verhalen vertellen over herkenbare onderwerpen die het publiek echt kunnen raken. Daarnaast houd ik erg van beeldend theater. Theater waar juist niet alles wordt verteld in woorden, maar het publiek mag kijken en zijn eigen verhalen kan maken.

In 2012 deed ik zelf een jaar lang een clownstraining. In mijn lessen maak ik regelmatig gebruik van fysieke spelopdrachten waarbij het gaat over de eenvoud en absurditeit van het lichaam in de ruimte. 
Naast mijn werk bij De VAK, ben ik docent dramaturgie bij de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Daar begeleid ik derde- en vierdejaars studenten die acteur of theatermaker willen worden.