Docenten

Peter van  Marle
docent muziek
Peter geeft al jarenlang les aan jong en oud op verschillende niveau's. Hij heeft o.a. een aantal leerlingen voor het conservatorium, zowel in de klassieke als lichte muziek, opgeleid. Maar ook leerlingen die voor hun plezier spelen zijn welkom. “Ik stimuleer je met mijn vakkkennis en enthousiasme om het beste uit jezelf te halen. Speel en zangplezier staan altijd voorop.”

Hij leidt ook leerlingen op voor het theorieexamen HaFaBra. “Het is leuk om leerlingen individueel of in kleine groepjes muzikaal te coachen. Soms blijven ze wel tien jaar op les. Je bouwt dan een mooie band met ze op. Het worden soms bijna je kinderen”.

Docent
Peter van Marle is afgestudeerd aan het conservatorium in Hilversum (orgel) en Alkmaar (toetsen). Daarnaast volgde hij dirigentenopleidingen bij de Kunstfactor en Kurt Thomas. Onder zijn leiding als docent en dirigent zingen en spelen een aantal koren en veel muzikanten.

Naast het lesgeven bij De VAK geeft hij ook les op “Kunst Rond de Venen”, de Brede school in Uithoorn en de “Hillegomse muziekschool”. Ook is Peter bekend als muziekauteur en arrangeur. Zijn muziekboeken worden door het NTI, uitgeverij Educatief en een middelgrote uitgeverij in Spanje uitgegeven. Met de bekende pianist Jan Vayne werkte hij nauw samen aan een pianomethode voor het NTI.
Orgel Keyboard