Docenten

Nea Maria Korpelainen
Docent viool

Nea-Maria is een getalenteerde jonge muzikant afkomstig uit Finland. Vanwege haar interesse in verschillende culturen en welke muziek ze daarin gebruiken studeert Nea-Maria nu al voor 10 jaar verschillende stijlen van wereldmuziek, en naar eigen woorden blijft ze dit nog haar hele leven doen.

Nea-Maria begon haar muzikale studies met klassiek viool op 5 jarige leeftijd in haar geboorteplaats Varkaus in het oosten van Finland. Naast viool heeft ze ook nog piano, trompet en traditionele instrumenten uit Finland bespeeld en daarnaast verdiept ze zich ook in zang. 

In 2015 is zij afgestudeerd van de bachelor opleiding in het 'Sibelius Academy, University of the Arts' in Helsinki met als hoofdvak volksmuziek. Twee jaar later behaalde zij haar master diploma aan Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam, met als hoofdvak Argentijnse tango.

Als docent heeft zij tijdens haar studie in verschillende muziekscholen les gegeven in Helsinki. In september 2019 kreeg zij de mogelijkheid om deel uit te mogen maken van het geweldige team van De Vak, een kans die zij met veel enthousiasme aannam.

Het lesgeven ligt dicht bij het hart van Nea-Maria. Voor haar is het de mooiste beloning om een glimlach te krijgen van een leerling zodra iets moeilijks begint te werken.

Instrumentenproeverij 7 t/m 8 jr. Viool