Docenten

Marije Weenink
Docent dwarsfluit
Marije Weenink, geboren in 1995, is op haar zevende begonnen met dwarsfluitlessen in haar toenmalige woonplaats Dirksland. Op haar veertiende is ze lessen gaan volgen bij Jeroen Bron, hoofdvakdocent op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 2012 is ze haar studie begonnen aan het Koninklijk Conservatorium.

Marije studeert momenteel bij Jeroen Bron, en krijgt piccolo lessen van Dorine Schade. Ze heeft masterclasses gevolgd bij onder andere Emily Beynon, Peter Lukas Graf, Patricia Morris en Sophie Cherrier. Ook heeft ze in 2011 meegedaan aan de zomeracademie van de Nederlandse Fluit Academie (Neflac) waarbij ze solo mocht spelen in Het Concertgebouw.

Marije treedt regelmatig op, zowel solo als in orkesten. Ze heeft solo gespeeld met Het Balletorkest in de kindervoorstelling ‘De grote Mees Kees show’ en diverse keren met mandoline orkest Estampida. Verder heeft ze gespeeld in het Residentie Orkest, het Asko Schönberg ensemble, met ensemble Klang, en diverse keren met het conservatorium orkest van het Koninklijk Conservatorium te den Haag.Hiermee onder andere tijdens het Gergiev festival 2015 onder leiding van Valery Gergiev.

Op haar vijftiende heeft ze de cd ‘winnaars’ opgenomen, nadat ze het EMG muziekconcours had gewonnen.

Momenteel speelt ze in het nieuw opgerichte fluitsextet ‘6Sense’ waarmee ze onder andere een concert heeft gegeven op het Flautissimo Festival in Rome, en waarmee ze in de zomer gaat spelen op het Grachtenfestival.
Dwarsfluitles kennismaking 6+ Dwarsfluitles kennismaking 21+ Dwarsfluit