Docenten

Marc Wielart
docent muziek
Marc Wielart (1990) heeft tijdens zijn conservatoriumjaren masterclasses en lessen gevolgd van o.a. Ilona Timchenko, Igor Roma, Naum Grubert. Hij studeerde bij o.a. Ton Hartsuiker, Rian de Waal en Ellen Corver.

In 2013 volgde Marc de methode van Moshe Feldenkrais voor fysiek en mentaal bewustzijn bij Nadia David. Daarnaast heeft Marc Wielart ruime ervaring met het begeleidingsproces van kinderen en jongvolwassenen richting een concours of concert. Sinds 2015 is hij werkzaam bij het lesprogramma Basis aan het Koninklijk Conservatorium, waar kinderen kennismaken met muziek via solmiseren en de Kodalý methode.

Verder is Marc interdisciplinair actief op het gebied van beeldende kunst, dans en literatuur. Het lesgeven stimuleert Marc om steeds te blijven nadenken over passende methodes, waarbij het uitgangspunt altijd de leerling is.

"Muziek is een taal, een communicatiemiddel – graag laat ik u kennismaken met een wellicht tweede moedertaal! Naast ervaring als concertpianist werk ik veel met musici en andere kunsten aan het ontwikkelen van sterke programmering. Het werken met amateurs, met name zangers en instrumentalisten, ervaar ik als bijzonder verrijkend. De functie ‘pianist’ is een dankbare functie, van waaruit het mogelijk is mensen meer zelfvertrouwen en plezier in het spelen te geven. Ik kijk er naar uit u terug te zien voor pianoles of in de theoriegroep!"
Piano Pianobreed