Docenten

Leonardo Palacios
docent muziek
De gitarist, componist en docent Leonardo Palacios werd in 1958 geboren in Montevideo (Uruguay). In 1972 begon hij met zijn gitaar- en muziekstudie bij Lola Ayestaran-Gonella in zijn geboortestad. In 1973, ‘74, en ‘75, heeft hij de jaarlijkse Master-Classes bij maestro Abel Carlevaro gevolgd in Porto-Alegre (Brazilië)en in Montevideo. Na het winnen van een aantal concoursen voor jonge musici, zowel in zijn eigen land als in Brazilië, vertrok hij in1978 naar Barcelona waar hij in 1979 de eerste prijs behaalde op het prestigieuze internationaal muziekconcours “Maria Canals”. In 1980 won hij de tweede prijs op het internationale gitaarconcours “Francisco Tarrega” in Valencia.

In 1984 kwam hij naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage bij maestro Antonio Pereira-Arias, waar hij in 1987 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde met zeer hoge cijfers.
In 1991 verscheen zijn eerste cd (“Barrios Confesion”) met werken van de Paraguayaanse componist Agustin Barrios (1885-1944) voor het label “Erasmus” die door pers en publiek zeer positief werd ontvangen. De studie van compositie begon hij als autodidact waarbij hij later adviezen kreeg van onder meer Hector Tosar en Guido Santorsola. Bovendien heeft hij zich verdiept in het maken van “artistiek verantwoorde” transcripties voor gitaar van bekende werken van Bach, Scarlatti, Grieg, Bartok en anderen. Tevens heeft hij cello gestudeerd bij Edith Rutgers en orkestdirectie bij Lex Oosthoek.(1996-1998). Hij heeft ook masterclasses bij verschillende muziekfestivals en muziekscholen gegeven, in Hellevoetsluis (Kamermuziek Festival 2004), Barcelona (Atelier Internacional de la Guitarra 2007) en in Montevideo (Escuela Municipal de Musica 2010).
Op dit moment is hij werkzaam als docent aan de Gitaarschool Rotterdam, Centrum voor de Kunsten in Spijkenisse, en in De VAK, centrum voor de kunsten Delft. Als solist, heeft hij opgetreden in diverse internationale gitaarfestivals en op concertpodia in verschillende landen zoals Uruguay, Spanje, België, Nederland , Italië en Frankrijk. Als componist: zijn muziek straalt het populaire karakter uit van de melodieën en ritmes van Zuid-Amerika , “Milonga Vieja”, “Aire de Gato”, “Cancion de Arrullo”, voor gitaar solo en “Milonga del Caminante’’, voor gitaar en bandoneon. Daarnaast laat hij zich ook inspireren door poëzie zoals die van de Spaanse dichter F.Garcia Lorca (1898-1936) met zijn “Sonetos del Amor Oscuro”, voor mezzosopraan en gitaar. Zijn laatste CD “Nostalgias” is net verschenen.


Bij Leonardo kun je ook tango gitaarlessen volgen! 
Gitaar