Docenten

Josha Nuis
docent muziek
Josha Nuis geeft al enkele jaren met veel plezier drumlessen. Deze VAKdocent prijst zich erg gelukkig met het feit dat hij van zijn grote liefde zijn werk heeft kunnen maken.

Josha begon op zijn elfde met drummen. Hij volgde vervolgens drumcursussen bij De VAK en nam privéles. Uiteindelijk kwam hij bij de popafdeling van het conservatorium in Amsterdam terecht. Daar leerde hij een betere pop-, rock- en funkdrummer te worden. Ondertussen bleef deze docent hard aan zijn metal drumvaardigheden werken. Na het afronden van de opleiding is hij bij verschillende muziekscholen drumles gaan geven.

Naast het lesgeven, speelt Josha in verschillende bands. Dankzij het vele touren heeft hij al een groot deel van de wereld gezien: van New York tot Zagreb. Hij heeft op de podia van grote Nederlandse en buitenlandse festivals opgetreden. Josha speelde o.a. op Lowlands, Noorderslag, CMJ, Groezrock en Furyfest.

Josha: “Ik hoop dat mijn leerlingen ook veel bandervaring zullen opdoen. Maar niet iedereen heeft zomaar de mogelijkheden om in een bandje te gaan spelen. Daarom boots ik bandsituaties na in de les. We werken ook veel aan samenspel en gehoortraining”, aldus de docent percussie bij De VAK, centrum voor de kunsten.
Drums en slagwerk