Docenten

Geneviève van Dijk
docent muziek
Geneviève van Dijk is docent viool bij De VAK, centrum voor de kunsten in Delft, bij het CKC in Zoetermeer en aan de muziekschool in haar eigen woonplaats, Noordwijk aan Zee.

Zij studeerde viool aan het conservatorium van Maastricht bij Robert Szreder en Dirk Verelst en volgde diverse masterclasses in Polen en Frankrijk. Tijdens haar doctoraal cultuur­ en mentaliteitsgeschiedenis aan de Radboud Universiteit startte zij een eigen lespraktijk en naast diverse latere onderzoeks­ en beleidswerkzaamheden op het gebied van onderwijs, kunst en cultuur, richtte zij zich steeds meer op het vioollesgeven.

In haar lessen maakt Geneviève een combinatie van individuele aandacht per leerling en samenspel in de vorm van groepslessen of strijkensembles. Daarmee kan behalve aandacht aan het individuele spel van iedere leerling apart ook aan samenspel worden gedaan, wat de nodige motivatie en veel plezier met zich meebrengt. Diverse leerlingen van haar volgen een talententraject of nemen deel aan concoursen als solist of in de vorm van ensembles. Samen met haar collega Barbara Ney richtte zij het jongeren ensemble Musica non olet op en het kinderstrijkorkest Fiddlers on the VAK. In Zoetermeer staan haar Young Fiddlers al met enige regelmaat in de schijnwerpers. Geneviève van Dijk vindt het boeiend iedere leerling op zijn/haar eigen persoonlijkheid en/of leerstijl aan te spreken en probeert daarmee het vioolspel van de leerling steeds op een hoger plan te brengen.

Geneviève is in diverse theater­, symfonie en Barokorkesten uitvoerend violist geweest. De laatste jaren neemt het lesgeven haar volledig in beslag. Maar in kamermuziek bezetting is zij nog veelvuldig te vinden. Want samenspel is het leukste wat er bestaat!