Docenten

Emiel Janssen
docent muziek
Mijn naam is Emiel Janssen en ik speel sinds jonge leeftijd zowel pop- als klassieke muziek. In 2014 behaalde ik mijn master-diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, daarna heb ik gestudeerd bij Marcel Baudet, Paul Komen en Ellen Corver.

Ik speelde in onder meer De Doelen in Rotterdam, Het Concertgebouw in Amsterdam en de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Ook was ik meermaals te horen op radio 4. In 2013 speelde ik met een ensemble van het Nederlands Jeugd Orkest het minimalistische Music for 18 musicians van Steve Reich op Lowlands. Ook werkte ik veel samen met choreografen, zo voerde ik 'Music for a summer evening' van George Crumb uit met een choreografie van Regina van Berkel in Radio Kootwijk.

Samen met mijn neef Tim Sabel, ook pianist, vorm ik Duo Durville. Een ensemble wat zich specialiseert in moderne muziek op twee piano’s.

Naast mijn uitvoerspraktijk geeft ik al geruime tijd les aan leerlingen van alle leeftijden. Via handgebaren en solmiseren geef ik jonge leerlingen eerst een zo groot mogelijk muzikaal besef, voor ik aan de aardse zaken als noten lezen begint. Oudere leerlingen probeer ik zo concreet mogelijk handvatten te bieden voor het pianospel.
Piano