Docenten

Ed Baatsen
docent piano

Mijn naam is Ed Baatsen. Ik werk op het moment onder andere als muziekdocent bij De VAK maar ik ben sinds lange tijd actief in de Nederlandse jazz-scene. Ik speelde door de jaren ook veel andere stijlen, zoals salsa, latin-jazz, pop en soul muziek. 

Sinds 1994 maak ik deel uit van de groep Special Delivery. Met deze groep nam ik 5 cd’s op en heb ik in 1999 en 2002 op het North Sea Jazz Festival gestaan. In december 2010 hebben we ook de dvd "Live at LantarenVenster" gemaakt. 
Special Delivery speelt alleen eigen werk van Henk de Ligt en mij. HPdeTijd bombardeerde ons tot “meest originele en getalenteerde jazzcomponisten van het land”.

In 2009 heb ik mijn eerste solo album opgenomen: Up Close & Personal. In het voorjaar van 2010 richtte ik verder het trio Kenturah's Kitchen op. In 2012 werden wij (Kenturah's Kitchen) geselecteerd ("blindfold") voor de halve finale van de Dutch Jazz Competition en ook voor de Jazzdag in LantarenVenster in Rotterdam. In 2013 was Kenturah’s Kitchen o.a. te zien en te horen in het zondagochtend programma van de VPRO, Vrije Geluiden. Tot slot ben ik sinds juni 2012 ook deel van The Masha Bijlsma Band. 

 

Jazzensemble ”Jazz & Beyond” Piano Jazzense Jazz & More