Docenten

Donald Simoen
Docent saxofoon

Saxofonist Donald Simoen maakt sinds enkele jaren furore in de Nederlandse jazz. Hij studeerde in 2012 cum laude af aan het conservatorium en won de solistenprijs in Italië van de European Jazz Contest. Sindsdien schuift hij aan bij de finefeleur van de Nederlandse jazz en beklimt de podia met topformaties als Eric van de Westen’s Private Time Machine en de Round Midnight Orchestra.

Donald heeft zelf een jazz achtergrond, maar kan uitstekend uit de voeten in allerlei verschillende muziekstijlen. Bijvoorbeeld pop, funk, latin, enzovoorts.

Naast de passie voor het optreden, geeft Donald ook graag les. Muziek maken is immers het mooiste wat er is, dat moet gedeeld worden!

Tijdens de lessen wordt er aandacht besteed aan techniek, geluid, noten lezen, samenspel en improvisatie. Natuurlijk afhankelijk van de wensen van de leerling zelf.
Ook is het mogelijk om groepjes en bandjes te vormen met andere leerlingen en muzikanten van de VAK.Jong en oud, ervaren of beginner; iedereen is van harte welkom!
Saxofoonband Saxofoon