Docenten

Brechtje Roos
Docent muziek
Luisteraars en spelers gloeiende oren en glimmende ogen bezorgen, dát is wat ik graag doe als muziekpedagoog, muziekverteller en muzikant! Brechtje

Thuis ben ik in muziek. Van origine musicus en in het bezit van alle mogelijke diploma´s die ik behaalde aan de conservatoria van Den Haag en Utrecht. Als speler toerde ik ruim 10 jaar in binnen- en buitenland met ensembles Zimbello, Pétillant en Blaes-tuigh (met o.a. VAK-collega Hilde de Wolf).

Sinds 2012 spreek ik vooral over muziek bij theaters, festivals en organisaties als presentator, columnist en muziekverteller. Stiekem geef ik natuurlijk gewoon luisterles op het podium ;). Dat doe ik op festivals, kamermuziekpodia, voor concertseries, met musici en organisaties als het Nederlands Kamerkoor, Projazz, Theater De Veste Delft, ensemble Modelo62, OBA Amsterdam, Nacht van de Filosofie Den Haag.

Blokfluit- en muziekles geef ik al mijn hele professionele leven. Sinds een tijdje vallen alle lessen (inclusief de nieuwe luisterlessen) voor particulieren onder de vlag van Studio Hoor- werkplek voor muziekeducatie.
In een luisterles worden klassiek, jazz-, wereld- en popmuziek rustig met elkaar vergeleken zodat publiek met bredere muziekhorizon de wereld intrekt, meer hoort en anders luistert!
Vanaf 2018 ben ik verbonden aan De VAK om ook hier de oren eens flink aan te scherpen…

PS Delftenaren kunnen me eerder gehoord hebben bij een aantal projecten die ik deed bij Theater De Veste.

REACTIE

Brechtje Roos neemt je op een ongewone originele en zeer deskundige manier mee in de wereld van de muziek. Na afloop ben ik bij thuiskomst als een wilde enthousiast in mijn muziekcollectie gedoken en heb de ene (her)ontdekking na de ander gedaan. Hoe dat nu komt? Ik heb van Brechtje andere oren gekregen en deze horen wezenlijk anders. Mooi, hè!
Jan Bartels- directeur Theater De Veste Delft.

Luistercursus Nieuwe Kijk op Muziek 18+