Docenten

Zoe Kate Reddy
docent beeldend

Zoe combineert als nieuwe media kunstdocent, technologie en wetenschap met beeldende kunst en media. Samen met de ontwikkelingen binnen de technologie ontwikkelt ook de beeldende kunst en media zich in een snel tempo. Als freelance curator en docent heeft Zoe tot doel de elementen van het onderzoek, experiment en creatie samen te brengen.

In een open en toegankelijke sfeer, brengt Zoe kunst en technologie dichter bij elkaar.
Afgestudeerd master bij Artistic Research bij KABK, is Zoe zowel bedreven in de theoretische als praktische aspecten van kunst en cultuur. Haar artistieke praktijk richt zich vooral op performance, fotografie en video. Het onderzoeken en mengen van nieuwe media, muziek en beeldende kunst dient als basis voor haar werken. Zoe combineert elementen van het ‘hoge’ en ‘lage’ kunst om nieuwe combinaties die thuishoren in de ruimten tussen disciplines.

Voor Zoe het podium is zonder grenzen, en haar verschillende praktijken zijn aan elkaar verbonden door middel van samenwerkingen, publicaties en andere multi gelaagde projecten.

Haar persoonlijke artistieke focus op prestaties en productie heeft geleid tot curatoren en programmering van projecten, het werken met verschillende culturele organisaties als curator, visuele programmer en senior producer voor muzikale en visuele festivals.