Docenten

Peter Britsia
Docent Kinderboek-illustreren, Aquarelleren, Portret tekenen/schilderen & Vervolg tekenen/schilderen
docent beeldend

Ik ben Peter Britsia, een docent beeldend bij coöperatie De VAK in Delft. Ik geef verschillende lessen en workshops, van kinderboek illustreren en aquarelleren tot portret tekenen en schilderen. Ik vind het ontzettend leuk om hierover les te geven en mensen te informeren over de kracht van kunst. 

Ik heb in 1982 de opleiding Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag gevolgd om meer te leren over alle beeldende kunst. Na deze opleiding heb ik lang gewerkt als vrij schilder van realistische landschappen, portretten en stillevens in grafiet, aquarel en acrylverf. Ik heb ook meerdere tentoonstellingen gehad in binnen- en buitenland. Vanaf 1990 ben ik steeds meer gaan werken als illustrator, voor het bedrijfsleven en voor basiseducatie (Wolters-Noordhoff) en voor kinderboeken. Op een gegeven moment leek het mij leuk om ook les te geven, op het moment ben ik dus actief als docent.

Het mezelf uiten op een creatieve manier geeft mij altijd een diep geluksgevoel, ik kan de hele wereld weer aan. Het zoeken naar kleuren, klanken of woorden is een intiem proces, waarbij ik mijn eigen wereld schep, mijn eigen verhaal maak. Die zoektocht is een vraag die ik mezelf stel en ik blijf puzzelen tot er een goed antwoord gevonden is, met een juist evenwicht. De harmonie die ontstaat is mijn eigen unieke harmonie, die me zeer kan ontroeren. Met het lesgeven probeer ik cursisten handvaten te geven om dit ook op een eigen manier te kunnen ervaren.