Docenten

Hilke Zoontjens
docent beeldend

Hilke (1975) is sinds 1990, toen zij voor het eerst model tekende bij de kunstenaarsgemeenschap Pictura, actief als beeldend kunstenaar. Naast haar kunstenaar schap is zij ook actief in het lesgeven van kunstprojecten aan kinderen, volwassenen en mensen met een verstandelijke handicap.

Van 1994 tot aan het afstuderen in 1998, besloot zij de opleiding 3D aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam te volgen. Ze zegt over deze keuze: 'Hoewel ik een echte tekenaar ben, koos ik er toch voor om de 3D richting te gaan doen om zoveel mogelijk disciplines en materiaalkennis op te doen. Tijdens mijn studie tijd ben ik steeds meer gaan richten op korte filmpjes en performances. Ik maakte kostuums die ik monumentale pakken noemde. Het waren grote objecten, die je aan kon trekken.' 

In 2001 werd Hilke docent 'autonoom atelier deeltijd' aan de kunstacademie Rotterdam. Toen de academie de deeltijdopleiding sloot in 2002 heeft zij haar leerlingen meegenomen naar haar eigen atelier 'Vol bij Marijn', Volmarijnstraat 141c, Delfshaven te Rotterdam. In hetzelfde jaar studeerde zij af als bachelor docent CKV.