Docenten

Feliciana  Mutakyahwa
Docent dans

Mijn naam is Feliciana Mutakyahwa. Ik kom oorspronkelijk uit Tanzania maar woon nu al een aantal jaar in Delft samen met mijn gezin.

Van kinds af aan hield ik al van dansen, het zit echt in mijn bloed. Thuis danste ik vroeger altijd samen met mijn ouders en andere familieleden. Ik leerde toen de traditionele dansen van Tanzania en danste deze ook tijdens speciale vieringen. Mijn interesse in dansen en mijn verlangen naar het leren van meer dansstijlen ontwikkelde zich ook in mijn kindertijd. Dit kwam doordat ik veel verschillende landen heb gezien, mijn familie en ik verhuisden namelijk vaak naar andere landen. Toen mijn dochter Lisa geboren werd steeg dit verlangen nog meer. Zij inspireert me ontzettend. We hebben tijdens het dansen veel plezier samen.  

Ik ontdekte Zumba fitness dansen toen ik in 2011 verhuisde naar Amerika. Ik kwam erachter dat dit, mede door de diversiteit van de dansstijl, dé dans voor mij was. Om meer over Zumba te leren verhuisden we vervolgens naar het Paradise Island van Zanzibar, waar Zumba dansen op een heel ander niveau ligt door de prachtige stranden. Het was erg mooi om te zien dat ouders, kinderen en mensen van verschillende leeftijden allemaal veel plezier beleven op dit strand. Dit eiland heeft mijn liefde voor dansen nog groter gemaakt. Ik wilde deze passie delen met andere ouders om te laten zien hoeveel invloed Zumba kan hebben op hun leven en het leven van hun kinderen. Mensen met Zumba helpen om een gezonde levensstijl te hanteren werd een missie. Toen we uiteindelijk in Nederland kwamen wonen ben ik hier daarom hard aan gaan werken. 

In 2016 ben ik gecertificeerd als Zumba instructuur van 'the Wensink Dancing Maters' in Apeldoorn Holland. Ik ben nog steeds erg enthousiast en wil de energieke en plezierige ervaring van Zumba dansen graag met iedereen delen. 

Voor meer informatie kan je mijn Facebookpagina raadplegen: Zumba Maisha Delft.

Naast het geven van danslessen ben ik op het moment ook bezig met het openen van een veeboerderij in mijn dorp (Mang’ula, Morogoro). Hiermee wil ik een fonds werven om vrouwen en meisjes te helpen bij het opbouwen van hun eigen leven. Doordat ik in dezelfde omgeving ben opgegroeid weet ik alles af van de moeilijkheden waar zij tegenaan (kunnen) lopen. Voor mij is het nu ook de tijd om andere mensen te helpen, net zoals God mij heeft geholpen. 

Zumba classes 16+