Docenten

Dario  Mendes
Docent dans

Ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland waar ik danste en trainde, voornamelijk in de urban dansstijlen. Op mijn 19e besloot ik naar Rotterdam te verhuizen om mijn passie voor dans te verdiepen en ik studeerde juni 2018 af aan het Albeda Dans College. De vierjarige studie bracht mij veel geluk, genoegen, onderzoek en zelfontplooiing. Ik werkte hard aan het verdiepen van mijn specialisme en onderzocht mijn eigen bewegingstaal.  

Op mijn 15e gaf ik voor het eerst les en inmiddels heb ik heel wat ervaring opgedaan in het lesgeven aan kinderen en jongeren. Als uitvoerend danser reis ik over de wereld voor dansopdrachten zoals theatershows. Mijn interesses liggen bij het ontdekken van vernieuwende ideeën, andere culturen, talen, mensen, gezondheid en sport. Het ontdekken en onderzoeken vraagt om een leergierige levenshouding, discipline en doorzettingsvermogen die kenmerkend zijn voor mij. Naast danskunstenaar ben ik ook Personal fitness trainer, gecertificeerd masseur en werk ik als model. 

 "Alles wat ik heb geleerd in dans verbind ik met mijn visie en daaruit ontstaat mijn eigen stijl. Ik geloof dat verschillende dansstijlen samen kunnen smelten en zo ontstaat een vernieuwende bewegingstaal."

House dance
House dance is een vorm van streetdance, een ‘sociale dans’, voornamelijk op housemuziek. Het is ontstaan in clubs in Chicago en New York. De belangrijkste elementen van House dance zijn "voetenwerk", "Jacking" en "Lofting". House dance is vaak geïmproviseerd en benadrukt snelle en complexe voetgeoriënteerde stappen in combinatie met vloeiende bewegingen in de romp en passen op de grond. In deze les ligt de focus op de basistechniek, het begrijpen van de muziek en het gevoel erachter. De cursisten zijn dan vrij om hun eigen house dance stijl te ontwikkelen, waarbij de docent ze helpt en ondersteund om verder te komen.

Hip Hop Choreo
Choreografie bedenken, maken en bij elkaar voegen van danspassen, figuren, patronen waaruit een compositie van bewegingen ontstaat. Of het nu Hip Hop, Modern, Ballet, Jazz of Urban is, het principe is hetzelfde. In deze les staan de stijlen Hip Hop, Urban centraal. Naast de juiste groove en mooie vloeiende bewegingen is het de uitdaging om de choreografie netjes en zo precies mogelijk uit te kunnen voeren. We werken naar strakke groepschoreografieën toe. Naast je eigen dansplezier en het verbeteren van je techniek ligt de nadruk bij deze Choreo-Hip Hop-les hoe je als groep een choreo kunt uitvoeren.

 

 

 

 

Hiphop Choreo House dance