Docenten

Annelies van der List
docent beeldend
De grafische carrière van Annelies is begonnen met zeefdrukken, waarbij vooral het hele proces van creativiteit, ontwerpen en uitvoeren haar aansprak. Door deze verkregen grafische basiskennis kon zij aan de slag bij een grafisch bedrijf in Rotterdam, waar zij in verschillende functies werkzaam is geweest.

Als pre-press medewerkster en dtp-er heeft zij zich belangrijke grafische software als Adobe Photoshop, Illustrator en InDesign eigen gemaakt. Met de toenemende belangstelling en opkomst van het internet in de jaren 90 heeft zij zich toegelegd op het ontwerpen en beheren van websites. Zij heeft o.a. jarenlang gewerkt in het webteam van Adobe, dat wereldwijd de website in meer dan 20 talen onderhield. Ook de opkomst van social media is uiteraard niet aan haar voorbij gegaan, en inmiddels heeft zij zich ontwikkeld tot een ware digitale duizendpoot.

Door projecten te doen met kinderen op school zoals het techniek toernooi en de First Lego League, heeft ze een goed idee van de belevingswereld van kinderen. Vooral de creativiteit en openheid van kinderen werkt zeer inspirerend.

In de cursus GameMaker bedenken en bouwen de kinderen hun eigen game. Ze bepalen zelf de vormgeving, het spelverloop en de regels die daarbij horen. Hierbij kunnen kinderen hun creativiteit volop ontwikkelen. Tevens ontwikkelen ze spelenderwijs hun technische vaardigheden en zijn aan het eind in staat zelf een eigen game te maken. De aspecten van creativiteit, ontwerpen en uitvoering komen bij de cursus aan uitgebreid aan bod.