Lunchpauzeconcerten

Het gezellige en muzikale lunchpauzeconcert is een traditie van De VAK waar veel mensen van genoten. In OPEN werd er elke derde dinsdag van de maand een prachtig concert gegeven door onze getalenteerde muziekdocenten. Door het coronavirus heeft deze mooie traditie eventjes flink te lijden gehad. Door alle beperkende maatregelen is er veel niet doorgegaan dit jaar. De cursussen en evenementen werden onderbroken, maar ook veel van deze lunchpauzeconcerten werden afgelast. Gelukkig kan nu iedereen weer genieten van de lunchpauzeconcerten. Dit jaar geven wij onze lunchpauzeconcerten vanuit de foyer van onze buren Theater de Veste. Nu nog even zonder publiek, maar iedereen kan online vanuit huis meekijken.

 15 juni – Een ode aan Joni Mitchell

VAKdocenten Iris van der Made (zangeres) en Paul Pleijsier (gitarist) spelen de muziek van Joni Mitchell en vertellen de verhalen achter de bekende klassiekers zoals Joni ze oorspronkelijk componeerde. Ook zal er een bijzonder gastoptreden zijn van pianist en VAKdocent  Ed Baatsen. 

Haar eerste liedjes zong Joni voor haar medepatiënten toen ze als 9-jarig meisje voor langere tijd in het ziekenhuis verbleef ten gevolge van polio. Toch had ze in haar jongste jaren vooral een passie voor schilderen.  

Daar kwam verandering in toen een leraar van haar school opmerkte: “Maar als je zo kunt schilderen met een kwast, kun je dat óók met woorden…” En inderdaad, ze bleek de gave te hebben om persoonlijke gevoelens, relaties en tragedies op onnavolgbare wijze te vertalen in haar stem en haar muziek.  

Joni Mitchell wordt sindsdien gezien als een van de meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van de 20e eeuw. Een duik in haar werk, haar carrière en leven brengt een golf aan talenten en successen met zich mee. Misschien is naast ‘creativiteit’ wel haar grootste kracht, haar behoefte en gave om bekende paden te verlaten en nieuwe avonturen aan te gaan.

 

Concert bijwonen?

De live concerten worden in eerste instantie exclusief aangeboden aan de oudere en minder mobiele Delftenaren. De afgelopen maanden zijn zij, misschien nog wel meer dan alle andere inwoners van Delft, erg geïsoleerd geweest. Zij verdienen het om eventjes in het zonnetje te worden gezet. Al ons andere trouwe publiek zal kan online kijken en luisteren naar de concerten. Kaarten voor het concert zijn te koop via Theater de Veste voor € 5,00, inclusief koffie en gebak na afloop.

Let op: De opnames van het concert zijn op zondag 13 juni. Vanaf 14.00 uur is de zaal open. Het concert begint om 14.30 uur. De uitzending van het concert is op dinsdag 15 juni om 12.45 uur via YouTube.

Genoten van het concert?
In tijde van het corona-virus verlopen de traditionele lunchpauzeconcerten van De VAK iets anders. Normaal vragen we om een vrijwillige bijdrage voor het concert in een vioolkoffer te gooien. Giften zijn nog steeds welkom. Wil je een bijdrage geven? Dat kan via de onderstaande link. Alvast bedankt!

Vorige concerten bekijken

Doordat De VAK concerten ook opneemt, is er ook een extra mogelijkheid voor het publiek bijgekomen. Het is nu namelijk mogelijk om een concert terug te kijken op ons YouTube-kanaal

 

Lunchpauzeconcert 18 mei –  Een vleugje plezier!

 Klik hier

Lunchpauzeconcert 20 april – Hearten

 Klik hier

Lunchpauzeconcert 16 maart – Joana Rolo

 Klik hier

 

 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info