Percussie
Alles is ritme! In de individuele percussielessen ervaar je het energieke gevoel van ritmes spelen. Dit doe je op de mooiste instrumenten van Zuid-Amerika en Afrika, zoals de djembé, conga, timbales, bongó of andere handpercussie. Vanaf de start van de lesperiode werken wij aan jouw favoriete percussie waarbij plezier en persoonlijke ontwikkeling natuurlijk centraal staat. Wil jij ook je slag slaan? Schrijf je dan in! 

Het is voor iedereen
Iedereen kan bij De VAK terecht: jong en oud! Door middel van een proefles kunnen we kijken welke percussie echt wat voor jou is en op welke manier we aan jouw muzikale interesses en ontwikkeling kunnen werken. Samen kunnen we jouw spel naar een nieuw niveau tillen!

Wat leer je tijdens de percussielessen?
Als je nog nooit percussie hebt gespeeld, leer je eerst een goede basis. Dit gaat om technieken voor hand en/of stok, traditionele basisritmes en variaties die bij die ritmes horen. Door het meespelen van (jouw favoriete) liedjes ontwikkel je gevoel bij jouw favoriete percussie. We leren je graag de basis van ritmische noten lezen en schrijven want dit is handig voor het bijhouden van en leren van nieuwe ritmes! Verder leer je samen spelen, ritmische figuren bedenken en improviseren. Lekker los gaan hoort er ook bij en plezier hebben gaat natuurlijk voor alles! 

Voor de al meer ervaren spelers kunnen we werken aan spelen op verschillende tempo’s, verfijnen techniek en coördinatie, uitbreiden repertoire of instrumentarium, composities creëren, muziekpartijen transcriberen en lezen en jouw rol als percussionist in een band. 

Wat zijn de lesvormen?
Deze cursus betreft een wekelijkse privéles. De duur van de les is in overleg met de docent. Als je wil, mag je aan het einde van het leerjaar op het podium je kunsten vertonen bij de leerlingenpresentatie!

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor de lessen?
De percussie staat tijdens de lessen al klaar bij De VAK, maar we raden je aan jouw gekozen percussie-instrument(en) wel thuis te kunnen oefenen. Heb je nog geen instrument? Er zijn interessante opties voor het aanschaffen van bijvoorbeeld djembé, conga’s of timbales. Dit kan bij bepaalde muziekwinkels al tegen hele goede prijzen. Ook zijn er bepaalde oefen-alternatieven voor een lager budget. Tweedehands instrumenten zijn in het algemeen ook nog goed bruikbaar! Laat het ons even weten als je informatie wil over de aanschaf van een instrument. En voordat we het vergeten: goede gehoorbescherming is ook belangrijk en nooit een overbodige luxe!

Wat zijn de tarieven?

Lesgeld 
Het lesgeld is afhankelijk van de lesduur en van het aantal medeleerlingen waar je voor kiest. Je kunt dit aangeven in het inschrijfformulier.  
Het lesgeld wordt bepaald aan de hand van de twee onderstaande basistarieven:  
€ 465,- is het basistarief per jaar voor cursisten van 5 tot en met 20 jaar voor een leseenheid van 15 minuten 
€ 563,- is het basistarief per jaar voor cursisten van 21 jaar en ouder voor een leseenheid van 15 minuten 
 
Lesgeld kan eenmalig of in 9 maandelijkse termijnen (oktober tot en met juni) worden voldaan via automatische incasso.  
 
Voorbeelden van een aantal lesvormen en bijbehorende prijzen:  

  • kind/jongere, iedere week 20 minuten individueel les: € 620,- per jaar of €69,- per maand 
  • kind/jongere, iedere week 30 minuten individueel les: € 930, per jaar of €103,- per maand 
  • kind/jongere, iedere week 40 minuten duoles: € 620,- per jaar of €69,- per maand 
  • kind/jongere, iedere week 45 minuten les in een groepje van 3: € 465,- per jaar of €52,- per maand 
  • kind/jongere, iedere week 60 minuten les in een groepje van 4: € 465,- per jaar of €52,- per maand 
  • volwassene, iedere week 30 minuten individueel les: € 1126,- per jaar of €125,- per maand 
  • volwassene, 1 keer per 2 weken 45 minuten les, samen met een medecursist: € 422,- per jaar of €47,- per maand 

Bekijk ook het tarieven muziek 2020-2021 als pdf. 

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.
Danny geeft bij De VAK les op dinsdag.