Wil jij je partijtje behoorlijk meeblazen? 

Dan is klarinetles iets voor jou. Geleidelijk leer je alle ins en outs van het klarinetspel. De ademhaling, speeltechniek en muzieknotatie. En niet te vergeten 'rietenkennis'. Met deze muzikale bagage kun je op zoek naar een orkest of samenspelgroep. Ook als je al speelt ben je altijd welkom. Dus… kom naar klarinetles en schrijf je in.

Klarinetles voor iedereen vanaf 6 jaar

Jonge klarinettisten vanaf 6 jaar kunnen op de Es klarinet beginnen met spelen. Dat is een kleine klarinet die makkelijk bespeelbaar is. Vanaf 8 jaar kun je overstappen op de grotere Bes klarinet. Dit instrument van de klarinetfamilie kom je het meest tegen. Wil je graag samen muziek maken met anderen? Dan is klarinet een goede keus. Je kunt terecht in diverse orkesten en groepen die verschillende stijlen spelen. Bijvoorbeeld Klassiek, Klezmer, Blaasmuziek, Pop, Swing.

Wat leer je tijdens klarinetles?

Je leert de techniek die bij het instrument hoort. Bij klarinet is een goede ademhaling, vingertechniek en het omgaan met je rietje belangrijk. Via een duidelijke lesmethode voeg je steeds iets nieuws aan je kennis toe. Ook maak je tijdens je klarinetlessen kennis met verschillende muziekstijlen.

Wat zijn de lesvormen?

Je kunt zowel individueel als in een groepje klarinet leren spelen.

Wat moet ik aanschaffen of meebrengen voor klarinetles?

Het aanschaffen van een instrument en vaststellen van de lesmethode gaat in overleg met de docent.

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschrijfbutton bovenaan de pagina.