Als het in films gevoelig wordt, hoor je altijd een hobo!

Het blaasinstrument waarop je kunt ‘zingen’.
De hobo is een blaasinstrument waarop je mooie melodieën kunt spelen, maar ook snelle eigenwijze loopjes. De klank is zangerig en helder, maar kan ook iets weemoedigs hebben. Je kunt ermee in een orkest spelen, maar ook in kleinere groepen, samen met andere blaasinstrumenten of met strijkinstrumenten. Je maakt de klank via het speciale mondstuk, het ‘rietje’. Vroeger moesten we het riet zelf maken, maar tegenwoordig kun je rieten ook gewoon kopen.

Hoboles voor alle leeftijden en alle niveaus

Je kunt hobo leren spelen vanaf de leeftijd van ongeveer 7 jaar. Of je nu beginner bent of gevorderde, of je hebt bijvoorbeeld vroeger hobo gespeeld en wilt het instrument weer oppakken: iedereen is welkom.

Wat leer je tijdens hoboles?

Voor een mooie hoboklank is het belangrijk dat je leert om ontspannen te blazen. Je leert een goede ademtechniek en manieren om met je ‘embouchure’ (de stand van je mond) de klank een mooie kleur te geven. Verder leer je een goede, soepele vingertechniek en alles wat nodig is om al die mooie hobomuziek te kunnen spelen. Kun je nog geen noten lezen? Geen probleem, dan leer je dat stap voor stap tijdens de les. Ben je gevorderd, dan kun je desgewenst ook zelf leren rieten maken.

Plezier staat voorop!

Met plezier muziek maken is het belangrijkste doel. Merken dat je steeds meer kunt geeft al heel veel plezier, maar we zorgen ook voor leuke variatie in de soorten muziek die je speelt. Daarin heb je zelf een belangrijke stem. Er zijn ook af en toe (optionele) gezamenlijke activiteiten, zoals voorspeelavonden of samenspel met andere hobo leerlingen.

Wat zijn de lesvormen?

In principe heb je alleen les, maar als je graag met iemand samen les wilt hebben, dan kunnen we dat regelen.

Wat moet je aanschaffen of meebrengen voor hoboles?

Voor de eerste les hoef je niks aan te schaffen of mee te brengen. Je krijgt dan van de docent advies over het huren van een instrument en aanschaf van een riet (het mondstuk).

Schrijf je in!

Schrijf je in via de inschijfbutton bovenaan de pagina.

 Facebook
Eigen website van docent