Leren door te imiteren

De VAK verzorgt i.s.m. DOK workshopdagen voor het voortgezet onderwijs in Delft. Leerlingen kunnen kiezen uit verschillende workshops o.a. theater, dans, fotografie, spoken word, djembé, beeldend en creatief schrijven. Op woensdag 23 en donderdag 24 augustus waren de introductiedagen op het Chirstelijk Lyceum Delft voor de vierdejaars Havo en VWO-leerlingen. Samen bezig zijn werkt altijd verbindend en in deze kunstzinnige workshops lieten de leerlingen ook iets van zichzelf zien. Het waren twee geslaagde dagen. 

Nog zo’n workshopdag vond plaats op maandag 28 augustus bij de Internationale Schakel klassen van het Grotiuscollege. De grote uitdaging blijft daar dat niet alle leerlingen de Nederlandse taal beheersen. De kunstdocenten hebben veel gedemonstreerd oftwel voorgedaan, zodat het voor alle leerlingen duidelijk werd wat de bedoeling was. Leren door imiteren werkt vaak erg goed en als de leerlingen op dreef zijn, geven ze uiteindelijk hun eigen draai aan hun dansen, beeldende werken en muziekstukken. Een mooie aftrap van het culturele seizoen! 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info