Gefeliciteerd!

Lila, Gijs, Joël, Lavitanea, Airie en VAK kinderstrijkorkest!

De jury noemde de finalisten van de VAKMuziekprijs “helden die nog echte muziek aan het publiek laten horen”. Afgelopen zondag 12 juni streden 13 finalisten voor de prijs. Er waren vier prijzen te verdelen in 3 leeftijdscategorieën en de categorie ensembles. De deelnemers maakten het de jury moeilijk. Er werd knap en muzikaal gespeeld. Van klassiek tot pop en swingende jazz. En dit jaar met een tribune vol publiek. Na een pittig overleg kwam de jury met de uitslag en tips voor de finalisten om hun optreden nog beter te maken.

De winnaars

Hoewel ze pas 1,5 viool speelt, won Lila Larissa de eerste prijs in de leeftijdscategorie tot en met 10 jaar. In de leeftijdscategorie 11 tot en met 15 jaar zijn er twee winnaars, allebei spelen ze piano. Gijs en Joël deelden de eerste prijs. Lavitanea op viool scoorde met haar Méditation uit de opera Thaïs. Zij won de eerste prijs in de leeftijdscategorie 16 tot en met 21 jaar. Het VAK Kinderstrijkorkest ging er met de prijs voor ensembles van door. Het publiek had haar favoriet al gekozen. Airie kreeg de meeste stemmen voor haar inzending.

Extra optreden in Theater de Veste

Een aantal finalisten is gevraagd om te spelen tijdens de voorstelling Caleidoscoop van De VAK in Theater de Veste op 26 juni. Gijs speelt mee met de formatie Jazz & Beyond. Matteo brengt het romantische Nocturne Op.9 nr. 2 van Chopin ten gehore. En Lavitanea speelt nog een keer Méditation.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info