Remko Weijer

Docent theater
Remko Weijer

Hoewel je soms tijdens een voorstelling in de coulissen staat en denkt: ‘Waarom wilde ik dit?!’ is er niets leukers dan te spelen. De opwinding, de ontroering. Theater leert je beleven, niet alleen op het toneel, maar zeker ook daarbuiten. Het leert je meer over jezelf.

Ik heb zelf in veel voorstellingen gespeeld en weet maar al te goed hoe hard je soms moet werken om bij de kern van een personage te komen. Maar als dat lukt voelt het fantastisch!

Ik ben opgeleid als dramaturg en houd erg van het werken met tekst. Ik wil mooie verhalen vertellen over herkenbare onderwerpen die het publiek echt kunnen raken. Daarnaast houd ik erg van beeldend theater. Theater waar juist niet alles wordt verteld in woorden, maar waar het publiek naar mag kijken en zijn eigen verhalen kan maken.

De afgelopen jaren deed ik zelf een clownsopleiding In mijn lessen maak ik regelmatig gebruik van fysieke spelopdrachten waarbij het gaat over de eenvoud en absurditeit van het lichaam in de ruimte.

Naast mijn werk bij De VAK, ben theatermaker en docent en werk in die hoedanigheid op verschillende plekken in het land. Verder werk ik als clown en speel ik voorstellingen voor kleuters met de Firma Flo & Ko. Mijn nieuwste passie is het maken van podcasts, die een onderdeel uitmaken van mijn theatervoorstellingen.

 


 

2006

Toneel 13 t/m 18 jaar

30

OPEN

Meer informatie

2012

Toneel Volwassenen - vervolg vanaf 18 jaar

15

OPEN

Meer informatie

2015

De vloer op - korte cursus vanaf 18 jaar

6

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info