Peter Britsia

Docent beeldend
Peter Britsia 2020

Ik geef verschillende lessen en workshops, van boeken illustreren en aquarelleren tot portrettekenen en schilderen. Ik vind het erg fijn om in deze richtingen les te geven.

Ik ben in 1982 afgestudeerd in de opleiding Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag in diverse richtingen van de beeldende kunst. Na deze opleiding heb ik lang gewerkt als vrij schilder van realistische landschappen, portretten en stillevens in grafiet, aquarel en acrylverf. Ik heb ook meerdere tentoonstellingen gehad in binnen- en buitenland. Vanaf 1990 ben ik steeds meer gaan werken als illustrator, voor het bedrijfsleven en voor basiseducatie (Noordhoff) en voor kinderboeken. Al snel werd ik ook actief als docent.

Het mezelf uiten op een creatieve manier geeft mij altijd een diep geluksgevoel, ik kan de hele wereld weer aan. Dat doe ik in schilderijen, illustratie, verhalen en muziek. Het zoeken naar kleuren, klanken of woorden is een intiem proces, waarbij ik mijn eigen wereld schep, mijn eigen verhaal maak. Die zoektocht is een vraag die ik mezelf stel en ik blijf puzzelen tot er een goed antwoord gevonden is, met een juist evenwicht. De harmonie die ontstaat is mijn eigen unieke harmonie, die me zeer kan ontroeren. Met het lesgeven probeer ik cursisten handvaten te geven om dit ook op een eigen manier te kunnen ervaren.


 

1010

Illustratie, Reisverhalen vanaf 18 jaar

30

OPEN

Meer informatie

1011

Illustratiecursus sprookjesspecial vanaf 18 jaar

4

OPEN

Meer informatie

1014

Portret en stijlen vanaf 18 jaar

30

OPEN

Meer informatie

1015

Portret Special, Sprekende portretten vanaf 18 jaar

4

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info