Matthijs van Wijhe

Docent muziek
Matthijs van Wijhe

Op 14-jarige leeftijd werd ik toegelaten tot de jong talentenklas van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, waar ik mijn Bachelordiploma behaalde bij Stéphane de May. Daarna vervolgde ik mijn studie bij Ellen Corver aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde mijn Masterdiploma. Ik volgde Masterclassen bij o.a. Ronald Brautigam, Paul Lewis, Joanna Mcgregor, Bart van Oort, Kathryn Stott, Igor Roma, Frank Braley, Naum Grubert en Paul Komen.

Ik speelde in grote zalen zoals de Zeeuwse Concertzaal, het Muziekgebouw aan ’t IJ, het Wilminktheater Enschede, de Arnold Schönberg Zaal, de Anton Filipszaal en de Eduard Flipse, Jurriaanse en Grote Zaal van de Doelen en werkte samen met o.a. het Orchestre de Picardie, het Doelenensemble, het New European Ensemble en het Residentie Orkest. Eveneens werkte ik samen met dirigenten als Arie van Beek, Jac van Steen, Heinz Holliger en Ed Spanjaard.

Naast mijn interesse voor klassiek en romantisch repertoire, ben ik zeer actief en bevlogen op het gebied van de hedendaagse muziek. Zo gaf ik in 2015 de wereldpremière van Sam Wamper’s pianoconcert ‘Maledizione’ met het Residentie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. In 2017 gaf ik de wereldpremière van Peter-Jan Wagemans’ Three Starr Dance samen met percussionist en componist Friso van Wijck.

Ik zet mij in het bijzonder in voor de hedendaagse muziek van Nederlandse bodem en werkte nauw samen met componisten als Peter-Jan Wagemans, Sam Wamper, Robin de Raaff, Klaas de Vries en Klas Torstensson.

 


 

8001

Piano

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info