Marnix Steffen

Docent muziek
Marnix Steffen

Ik ben geboren in Delft, behaalde mijn Master in Rotterdam, en vertrok daarna voor 20 jaar naar het buitenland. In 2020 ben ik naar Nederland terug gekeerd vanwege de pandemie.

Voor mijn vertrek naar het buitenland gaf ik vele optredens in Delft, o.a. in de Synagoge, de Aula van de TU, de Burgerzaal, de Oude Kerk, het Techniek Museum, en speelde als eerste in het Theater de Veste. Ook was ik te zien tijdens meerdere Grachtenconcerten op de Binnenwatersloot, onder meer met Daniel Wayenberg.

Na mijn dirigentendebuut met het Orquesta Ciudad de Granada brachten de concerten mij naar vele bijzondere plekken in het buitenland, van grote concertzalen tot kleine kerkjes, en in Zuid-Amerika van de Andes tot de Amazone.

Als violist speelde ik op vele festivals, was jurylid bij internationale concoursen, gaf les op het Nationaal Conservatorium van Peru, en onlangs is van mijn leerlingen aangenomen aan de Juilliard School of Music in New York.

Gedurende het seizoen 21/22 ga ik een maandelijkse concertserie presenteren in samenwerking met de Schuilkerk aan het Bagijnhof in Delft. Ook ben ik uitgenodigd voor een gastdirectie bij het Phion Symfonieorkest met Mahler #1. En in februari verscheen er een uitgebreid interview in Luister-Magazine.


 

5050

Dirigeren vanaf 18 jaar

5

OPEN

Meer informatie

8002

Viool

36

OPEN

Meer informatie

5055

The VAK Orchestra vanaf 13 jaar

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info