Marleen Noske

Docent muziek
Marleen Noske 1

Mijn naam is Marleen Noske en ik geef vanaf augustus hoboles bij de VAK in  Delft. Ik groeide op in een zeer muzikale omgeving en ben op mijn 16de begonnen met hobospelen. Ik heb gestudeerd aan de conservatoria van Den Haag, Amsterdam en Tilburg, waar ik mijn bachelor en masterdiploma behaalde.

Na mijn conservatoriumstudie heb ik in het Residentieorkest en het Metropoleorkest gespeeld en daarnaast op veel verschillende muziekscholen les gegeven. Op dit moment geef ik naast de Vak ook nog les bij het muziekcollectief in Leiden.

Ik vind lesgeven erg leuk maar ook buitengewoon belangrijk. In mijn lessen besteed ik veel aandacht aan ademtechniek en toonvorming, dit om een mooie kenmerkende hoboklank bij mijn leerlingen te ontwikkelen. Uiteraard zijn ook techniek, stijl en muzikale voordracht een wezenlijk onderdeel van de lessen.

In de les besteed ik ook nog aandacht aan samenspel. Ik speel duetten met mijn leerlingen, of begeleid ze op de piano.

Behalve lesgeven, speel ik nog steeds veel in orkesten en in kamermuziekverband. Ik stimuleer mijn leerlingen dat ook te doen, zodat zij kunnen ervaren hoe geweldig het spelen in een harmonie-, symfonieorkest of kamermuziekensemble is.

De hobo is een dubbelrietinstrument, van hoboïsten wordt enige kennis van het maken en of bijwerken van deze dubbelrieten verwacht. In de les is er voor gevorderde leerlingen de mogelijkheid om het maken, of bewerken van rieten aan te leren.


 

8016

Hobo

36

OPEN

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info