Marijke van der Harst

Docent muziek
Marijke van der Harst

Sinds 2019 leid ik het ensemble Chiaroscuro bij De VAK in Delft, de muziekschool waar ikzelf als kind mijn eerste muzieklessen mocht ontvangen in de tijd dat Pierre van Hauwe daar de scepter zwaaide. Nadien studeerde ik piano aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag en studeerde af aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam.

Na mijn studie ben ik in het zang circuit terecht gekomen en heb me bekwaamd in het ensemble zingen op ’t hoogste niveau. Ik zing al enkele decennia als sopraan in Cappella Amsterdam en andere professionele ensembles. Inmiddels heb ik een macht aan ervaring opgedaan en wil ik met veel plezier koor- en ensemblezangers kennis laten maken met de fijne kneepjes van het vak ‘ensemble zingen’.

Ik heb vanuit mijn eigen zangpraktijk veel oude muziek gezongen en ook als producent van Het Sweelinck Monument (swinckel.nl en jpsweelinck.nl) heb ik veel kennis opgedaan over de uitvoeringspraktijk van vocale muziek uit de 16e- en 17e eeuw. Vandaar dat ik graag met het oude muziekensemble Chiaroscuro de vocale muziek uit die periodes tot klinken wil brengen.


 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info