Marije Weenink

docent dwarsfluit
Marije Weenink

Mijn naam is Marije Weenink, geboren in 1995. Op mijn zevende ben ik begonnen met dwarsfluitlessen in mijn toenmalige woonplaats Dirksland. Op mijn veertiende ben ik vervolgens lessen gaan volgen bij Jeroen Bron, hoofdvakdocent op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Sinds 2012 ben ik een studie begonnen aan het Koninklijk Conservatorium.

Ik studeer momenteel bij Jeroen Bron, en krijg piccolo lessen van Dorine Schade. Ik heb  masterclasses gevolgd bij onder andere Emily Beynon, Peter Lukas Graf, Patricia Morris en Sophie Cherrier. Ook heb ik in 2011 meegedaan aan de zomeracademie van de Nederlandse Fluit Academie (Neflac) waarbij ik solo mocht spelen in Het Concertgebouw.

Ik treed regelmatig op, zowel solo als in orkesten. Ik heb solo gespeeld met Het Balletorkest in de kindervoorstelling ‘De grote Mees Kees show’ en diverse keren met mandoline orkest Estampida. Verder heb ik gespeeld in het Residentie Orkest, het Asko Schönberg ensemble, met ensemble Klang, en diverse keren met het conservatorium orkest van het Koninklijk Conservatorium te den Haag.Hiermee onder andere tijdens het Gergiev festival 2015 onder leiding van Valery Gergiev.

Op mijn vijftiende heb ik de cd ‘winnaars’ opgenomen, nadat ik het EMG muziekconcours had gewonnen.

Momenteel speel ik  in het nieuw opgerichte fluitsextet ‘6Sense’ waarmee ik onder andere een concert heb gegeven op het Flautissimo Festival in Rome, en waarmee ik in de zomer ga spelen op het Grachtenfestival.


 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info