Luca Ridolfo

Docent muziek
luca-ridolfo

Mijn naam is Luca Ridolfo. Ik ben een Italiaanse jazz painist, componist en een piano docent bij De VAK. Ik heb een bachelor en master in jazz piano gedaan in Italië en in het ‘Koninklijk Conservatorium’ van Den Haag. Daar heb ik jazz en klassieke pianolessen.

In Italië heb ik veel ervaring opgedaan in het lesgeven. Voor mij is talent alleen maar ‘de start’, motivatie is belangrijker. Ik vind het belangrijk dat ik, als docent, mijn leerlingen kan motiveren om thuis ook echt te gaan oefenen. Daarom kijk ik altijd naar hoe en wat een leerling zelf wil leren. We beginnen eerst gewoon met de muziek zelf maar daarna zal er ook aandacht zijn voor specifieke technische oplossingen om alles beter te laten klinken.

Het belangrijkste is en blijft natuurlijk dat muziek maken leuk is!


 

8001

Piano

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info