Leonardo Palacios

Docent muziek
LeonardoPalacios
Ik ben geboren in Montevideo (Uruguay) in 1958. Op 14-jarige leeftijd begon ik mijn gitaar- en muziekstudie. Na het winnen van een aantal concoursen voor jonge musici vertrok ik in 1978 naar Barcelona. Daar behaalde ik de eerste prijs op het prestigieuze muziekconcours “Maria Canals”. In 1984 kwam ik naar Nederland om verder te studeren aan het Koninklijk Conservatorium bij maestro Antonio Pereira-Arias, waar ik in 1987 het diploma Uitvoerend Musicus behaalde. Verder studeerde ik compositie, cello en orkestdirectie en gaf ik masterclasses in Nederland, Spanje en Uruguay.
In 1991 verscheen mijn eerste CD (“Confesion”, met werken van Agustin Barrios), die door pers en publiek zeer positief werd ontvangen. Mijn laatste album “Nostalgias” is net verschenen. Je kan het beluisteren op Spotify. Mijn favoriete track is nummer één, “Alfonsina del Mar”.
Ik geef graag les, aan jong en oud. Ik stimuleer de eigen muzikaliteit, bijvoorbeeld door de cursist goed te laten luisteren naar zijn eigen klank. De gitaar is een van de weinige instrumenten waarmee je grote contrasten in klankkleur kunt maken. Net als een schilder kunnen wij al die kleuren gebruiken. Ik vind het ook belangrijk dat er een evenwicht is tussen discipline en lesplezier. Studeren moet een plezier zijn.
Ik spreek Nederlands, Spaans en Frans, en ik kan je in al die talen lesgeven. Tot ziens
Leonardo Palacios, gitarist, componist, docent

 

8003

Gitaar

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info