Jota Papadopoulou

Docent muziek
Jota Papadopoulou

Mijn naam is Jota en ik geef pianolessen. Ik begon zelf op 8-jarige leeftijd met piano spelen in Thessaloniki, Griekenland. Ik ben begonnen met klassiek onderwijs bij lerares Inessa Symonidou en heb met een A afgestudeerd.

Na 1 jaar in Duitsland te hebben gewoond, vervolgde ik uiteindelijk mijn muzikale studies aan Codarts bij Wereld Muziek afdeling, waar ik het laatste jaar afstudeerde met een beurs.

Ik besloot in Nederland te blijven om de muziekmogelijkheden te onderzoeken. De afgelopen jaren heb ik in verschillende settings gewerkt, duo met zangers of blaasinstrumenten, salsabanden, soms latin-jazzkwartetten. Daarnaast werk ik in samenwerking met dansers en als begeleiding voor koren. Ik werk momenteel vooral aan eigen composities (richting latin-jazz).

“Lesgeven vind ik heel leuk! Het gaat mij om de band met elke student op te bouwen. In mijn lessen wil ik een gezonde techniek – door goede gewoonten op te bouwen – combineren met oortrainingsspelletjes en geschikt repertoire. Wat ik heel belangrijk vind, is dat mijn studenten creatief blijven in alle fasen van het leerproces en dat pianospelen niet mechanisch is. Ik vind heel belangrijk om mijn studenten te zien glimlachen, lachen en plezier hebben!”


 

8001

Piano

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info