Jet Peters

Docent beeldend
Jet Peters-1

Heb je ook overal schriftjes en opengescheurde enveloppen met tekeningetjes in de kantlijn liggen? Ik wel!

Als illustrator en grafisch ontwerper ben ik altijd op zoek naar interessante beelden die iets zeggen. Zowel analoog als digitaal teken, schilder, knip en plak ik mijn ideeën in elkaar. Voor mij zijn nieuwe dingen uitproberen en experimenteren met allerlei materialen en technieken waar ik helemaal in op kan gaan. Of iets helemaal natuurgetrouw lijkt is voor mij minder belangrijk dan dat het een interessant beeld is. Van flashy foto’s en animaties tot de oude meesters geven mij veel inspiratie.

Digitaal tekenen doe ik al een hele tijd, maar sinds kort kan je ook met pen op een tablet tekenen en dat opent allerlei mogelijkheden. De digitale ontwikkelingen gaan erg snel en voor mij is dat elke keer weer een ontdekkingstocht. Vaak ontdek ik weer nieuwe tooltjes en handigheidjes die mij inspireren om weer nieuwe wegen in te slaan op het digitale vlak.

Ik ben afgestudeerd aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam, richting grafisch ontwerpen. Daarna ben ik de journalistiek ingerold en doe ik de vormgeving van kranten zoals NRC, AD en diverse regionale kranten. Ook illustreer ik zelf bij verhalen en geef ik opdrachten aan illustratoren en zoek ik naar beelden die iets toevoegen aan een verhaal. Door te praten over wat je ziet, hoe een beeld op je overkomt en hoe het sfeer bepaalt, kom je samen vaak tot mooie en krachtige illustraties.


 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info