Hannah Rekveldt

Docent theater
Hannah Rekveldt

De magie van het theater is onbeschrijfelijk. Het samen toewerken naar wat uiteindelijk een kunstwerk blijkt te zijn is magisch.

Zelf ben ik als 8 jarige begonnen met theaterlessen, samen met muziek en dans. Op mijn 18e heb ik voor ruim een jaar in Amerika gewoond als au pair en heb ik hier de actingschool gevolgd. In 2019 ben ik afgestudeerd aan de Theaterschool in Rotterdam als actrice en ben nu momenteel bezig met het behalen van het ‘musicalperformer’ diploma om mij meer te verdiepen.

Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk het acteren, het dansen en het zingen kan zijn voor een kind. Ik weet namelijk hoe belangrijk ik dat altijd gevonden heb en nog steeds vind. Een uitlaatklep, een plek om je hart aan te zetten en die van anderen daar in mee te nemen. Dat is de magie van kunst.

Wat ik belangrijk vind is dat de creatieve kant van de kinderen wordt ontdekt en verder ontwikkeld. Want dat is mijn passie en mijn kracht. Ik geniet ervan als ik merk dat kinderen plezier hebben in wat zij zelf hebben bedacht, dat ze zichzelf kunnen zijn in de lessen en ontdekken dat ze meer kunnen of durven dan ze eigenlijk gedacht hadden.

Precies zoals Loesje dat zo mooi kan zeggen: ‘Wat er ook speelt in een land, laat het vooral de kinderen zijn.’


 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info