Emiel Janssen

Docent muziek
Emiel Janssen

Mijn naam is Emiel Janssen en ik speel sinds jonge leeftijd zowel pop- als klassieke muziek. In 2014 behaalde ik mijn master-diploma aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, daarna heb ik gestudeerd bij Marcel Baudet, Paul Komen en Ellen Corver.

Ik speelde in onder meer De Doelen in Rotterdam, Het Concertgebouw in Amsterdam en de Dr. Anton Philipszaal in Den Haag. Ook was ik meermaals te horen op radio 4. In 2013 speelde ik met een ensemble van het Nederlands Jeugd Orkest het minimalistische Music for 18 musicians van Steve Reich op Lowlands. Ook werkte ik veel samen met choreografen, zo voerde ik ‘Music for a summer evening’ van George Crumb uit met een choreografie van Regina van Berkel in Radio Kootwijk.

Samen met mijn neef Tim Sabel, ook pianist, vorm ik Duo Durville. Een ensemble wat zich specialiseert in moderne muziek op twee piano’s.

Naast mijn uitvoer praktijk geeft ik al geruime tijd les aan leerlingen van alle leeftijden. Via handgebaren en solmiseren geef ik jonge leerlingen eerst een zo groot mogelijk muzikaal besef, voor ik aan de aardse zaken als noten lezen begint. Oudere leerlingen probeer ik zo concreet mogelijk handvatten te bieden voor het pianospel.


 

8001

Piano

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info