Daphne Caffa

Docent muziek
Daphne Caffa

“De klarinet is het meest veelzijdige instrument uit het orkest. Van heel laag tot heel hoog. Van heel hard tot heel zacht. Van Jazz, pop, klezmer tot klassiek enzovoort. En nog beter: iedereen kan het leren! Door samen muziek te maken heb ik mijn beste vrienden leren kennen en nog steeds speel ik iedere dag met veel plezier.”

 

Ik kwam voor het eerst met klassieke muziek in aanraking bij de plaatselijke muziekvereniging, waar ik na een korte instrumentenintroductie vol overtuiging koos voor de klarinet. Vanaf 2011 studeerde ik een aantal jaar met veel plezier aan het Rotterdams conservatorium (Codarts) in de klas van Jan Jansen. Na het succesvol afsluiten van mijn bachelor-examen ontving ik voor de master- opleiding de Codarts-Grada van Beek-Donner scholarship of excellence.
Als orkestmusicus maakte ik deel uit van de academie van het Rotterdams Philharmonisch Orkest (2014-2015), Il solisti academy en de academie van het Metropole Orkest (2016). Daarnaast werkte ik onder de muzikale leiding van dirigenten Arie van Beek, Jaap van Zweden, Yannick Nezet-Seguin en Etienne Siebens.

 

Ik volgde onder andere masterclasses bij Olivier Patey, Charles Neidich, Chen Halevi, Pascal Moragues en Karl Leister.
Als groot liefhebber van kamermuziek vorm ik samen met sopraan Sara Moreira Marques en Panos Gklistis het bosklank trio, een zeer gedreven groep met veel interesse voor ook onbekend repertoire.

 

Tijdens mijn masterstudie deed ik onderzoek naar muziek en dyslexie, dit onderzoek werd bekroond met prijzen op verschillende research festivals. Momenteel werk ik aan een methode en handleiding voor docenten en leerlingen met dyslexie.

 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info