Danny Rombout

Docent muziek
Danny Rombout

Mijn naam is Danny Rombout. Ik ben een percussionist, componist en producer gevestigd in Rotterdam. Ik studeerde medio 2018 cum laude af aan de wereldmuziekafdeling van het Codarts conservatorium, na mij in een breed scala aan percussie en drums verdiept te hebben. Niet veel later vertrok ik naar Havana, Cuba, om te studeren met groot percussionist ‘Changuito’. Ik ben opgegroeid met sterke Zuid-Amerikaanse, (Afro-) Cubaanse en Indiase muziekinvloeden, die mij nog altijd veel muzikale referenties bieden.

Inmiddels heb ik al het podium mogen delen met artiesten als Maite Hontelé, Alain Pérez, Michelle David & The Gospel Sessions, Rolf Sanchez en Jungle By Night. Verder won ik in 2015 met Stella het Concours de la Chanson in Den Haag.

Momenteel speel ik in projecten als Nils Fischer & Timbazo, Beatriz, Raquel Kurpershoek en Son Bent Braam waarmee ik optreed op festivals als North Sea Jazz en Music Meeting. Ik ben ondertussen met veel toewijding bezig met eigen muziek produceren, componeren, opnemen en lesgeven.


 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info