Daniël van der Hoeven

Docent muziek
DanielvanderHoeven

“Ik werk inmiddels al een jaar of 6 met veel plezier als docent klassiek piano bij de VAK in Delft. We zitten op een hele fijne plek in OPEN en in Studio 0.3 is iedereen van harte welkom. Komend cursusjaar (2023-2024) heb ik gelukkig nog enkele plekken voor de (wat) gevorderdere leerling. Voor de lessen put ik uit mijn ervaring als concertpianist (solo en kamermuziek), coach pianist op het Conservatorium in Den Haag, zojuist afgesloten minor educatie en mijn tijdelijke aanstelling als hoofdvakdocent piano op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle.

In de lessen doen we voornamelijk klassieke muziek. Eigen inbreng wordt altijd gewaardeerd! Ik ben trots op alle leerlingen van elk niveau: ze leren echt hoe ze de piano kunnen laten klinken zoals ze zelf willen. Dat is de hoofdfocus die we gebruiken om aan de techniek te werken die daarvoor nodig is. Als uitvoerend musicus speel ik zeer divers repertoire van Bach tot modern. Kijk ook gerust op mijn youtube-kanaal of op spotify, facebook of instagram voor een indruk van mijn spel. Ben je ambitieus, of hou je gewoon heel erg van piano en klassieke muziek? Neem gerust contact op!

Ik woon in Den Haag, ben getrouwd met een hoboïste/muziekdocente en heb inmiddels drie kinderen van 7, 4 en 0. Lees hieronder nog wat droge feiten over mijn muzikale loopbaan!”

Daniël van der Hoeven is Nederlands concertpianist en muziekpedagoog.Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver en Naum Grubert en lessen van o.a. Brigitte Engerer, Oxana Yablonskaya en Dmitri Bashkirov won hij in 2010 de Hoofdprijs bij het Nationaal Pianoconcours van de YPF. Een stuk of 15 internationale concoursen in Estland, Duitsland, Frankrijk, Italië, Malta, Engeland en de Verenigde Staten leverden mooie resultaten op: winst bij het Bachconcours in Würzburg, 4e prijs bij het Bachconcours in Leipzig, een 2e prijs in Seattle, een 2e prijs in Lagny-sur-Marne en finaleplaatsen in Gorizia en Malta. Sindsdien trad hij in vele landen op als solist. Zo waren daar vele optredens met orkesten in pianoconcerten van o.a. Chopin, Grieg, Prokofiev, Rachmaninov, Bach, Beethoven, Mozart, Poulenc en Klaas de Vries (wereldpremière!). Met het Rotterdams Philharmonisch Orkest speelde hij de veeleisende pianopartij uit Stravinsky’s Petrouchka in een serie concerten en de Europese Zomertournee van het orkest. Solo nam Daniël 3 CD’s op met achtereenvolgens werken van Prokofiev/Bartók en 2 CD’s met werken van Bach. Daniël geeft privéles, is docent op De VAK in Delft, coach pianist op het Koninklijk Conservatorium Den Haag en gaf in 2022 hoofdvakles klassiek piano op het Conservatorium Zwolle.


 

8001

Piano

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info