Daniël van der Hoeven

Docent muziek
DanielvanderHoeven

Ik ben Daniël van der Hoeven, geboren in 1985. Ik studeerde aan het Koninklijk Conservatorium bij Ellen Corver (2003-2008) en Naum Grubert (2008-2010). En werk nu onder andere als muziekdocent bij De VAK. Ik volgde eerst ook nog masterclasses en privé-lessen bij Brigitte Engerer (1952-2012), professor aan het Conservatoire Supérieure van Parijs. Ik nam verder deel aan masterclasses bij Dmitri Bashkirov, Oxana Yablonskaya, Boris Berman en vele anderen.

Ik heb bij diverse concoursen verschillende prijzen gewonnen. In 2015 ontving ik bij het Internationaal Pianoconcours van Lagny-sur-Marne (Frankrijk) en het Seattle Internationaal Pianoconcours (VS) een 2e prijs. In maart 2013 werd ik winnaar van het Internationaal Bach Concours in Würzburg (Duitsland). Bij het Internationaal Bach Concours in Leipzig (2014) ontving ik een Speciale Prijs, en ik was finalist bij de Internationale Pianoconcoursen in Gorizia. In april 2010 won ik de hoofdprijs, een CD-opname en de Yuri Egorov Gold Medal bij het 4e YPF Nationaal Pianoconcours 2010 in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. Prijzen bij het Prinses Christina Concours leidden tot een optreden in Carnegie Hall in New York in het najaar van 2005.

Ik heb in onder andere Nederland, België, Frankrijk, Engeland, Duitsland, Italië, Tsjechië, Roemenië, Polen en de Verenigde Staten opgetreden. Ik soleerde met diverse Nederlandse orkesten, zoals het Asko/Schönberg ensemble en JeugdOrkest Nederland.

Commentaar uit de pers over de debuut-CD met werken van Prokofiev en Bartók:

“… De transparantie en samenhang die pianist Daniël van der Hoeven op deze debuut-cd laat horen liegen er niet om. … Het geheel is voor hem belangrijker dan het gemakkelijk scoren met louter effecten. Sprankelende klanken van een vakman.” (Rudolf Nammensma, Leeuwarder Courant)


 

8001

Piano

36

OPEN, Hofstee

Meer informatie

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info