Carla Scheepe-Belksma

Docent schrijven
Carla Scheepe-Belksma

Mijn naam is Carla Scheepe-Belksma. Als docent creatief schrijven en taaldrukken geef ik cursussen en workshops, waarbij jong en oud spelen met taal. Letters en woorden, herinneringen, verwondering en verbeelding krijgen een plek in verhalen, gedichten, tekeningen, druksels en boeken. Ik heb ruime ervaring met lesgeven, van kinderen tot en met ouderen, minder taalvaardig of hoog opgeleid en doorspekt met culturele diversiteit.

In mijn leven reis ik rond in mijn eigen verhaal. Ik vul pagina’s als scheepswerktuigkundige op de wilde vaart, alinea’s als monteur en hoofdstukken in de technische volwasseneneducatie en het maritiem onderwijs. ik schrijf gedichten en korte verhalen over mijn reizen, ver weg en dichtbij. Ik heb een passie ontdekt voor het delen van herinneringen in verhalen en gedichten, in boekjes en op affiches. Zo ontstaat Eigen Wijze Woorden. Ik werk regelmatig in opdracht van de VAK in Delft, SKVR Taaldrukwerkplaats, Stichting van Broek tot Boek, het hogeDRUKgebied en verschillende vestigingen van Bibliotheek Rotterdam e.o. Ik volgde de opleiding Docent Creatief Schrijven bij Dactylus. Bij de VAK geef ik verschillende cursussen en workshops voor kinderen en volwassenen. Bij de kindercursus 5×5 geef ik het onderdeel ‘Spelen met taal’, waarbij verhalen, gedichten en prentenboeken de inspiratiebron vormen voor kunstzinnige verwerking op papier.


 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info