Bob Nieman

Docent schrijven
Bob school intro 2

Heb je soms ook de drang om je gedachten op papier te zetten en dat je niet weet waar te beginnen? Ik namelijk wel. Jaren geleden nam ik deze wens onder mijn arm, kocht een mooi schrift, pakte mijn mooiste pen en begon te schrijven. Tot op de dag van vandaag en die van morgen. Het eerste schriftje ligt inmiddels bedolven onder vele andere exemplaren. En laatst ook met mijn debuutroman, ‘Onschuld, een duistere streek’, een spannende roman met historische en feelgood elementen daarin.

Met een journalistieke achtergrond is schrijven voor mij bijna een natuurlijke gewoonte. Regelmatig haal ik een klein aantekenboekje voor de dag om observaties te noteren. In 2005 begon ik mijn ervaring te delen aan studenten aan de Hogeschool Rotterdam. Als docent Media en Journalistiek geef ik naast cursussen creatief schrijven ook regelmatig workshops poëzie en verhalen schrijven. In 2021 ben ik gecertificeerd schrijfdocent na het afronden van Dactylus, academie voor schrijfdocenten.

Inmiddels ben ik aangesloten bij De VAK, centrum voor kunsten in Delft en geef daar cursussen journalistiek schrijven. Daarnaast verzorg ik op allerlei andere plekken verschillende cursussen creatief schrijven en kunnen schrijvers mij inhuren als schrijfcoach. Als voorzitter van het Leids Mediafonds ben ik daarnaast ook nog actief betrokken in de journalistiek wereld.

Schrijven is mijn manier om me te uiten. Dat doe ik onder het motto: ‘Schrijf je los, schrijf creatief’.


 

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info