De winnaars van De VAK muziekprijs 2023

Afgelopen zondag was het dan zover: De spannende finale van De VAK muziekprijs! Jonge muziektalenten van De VAK en daarbuiten presenteerde zich voor de jury en een zaal vol publiek! En wat hebben ze het fantastisch gedaan.

Airi won met haar vioolspel de eerste prijs in de categorie tot en met 11 jaar. De jury zag een flinke verbetering ten opzichte van haar deelname vorig jaar: “Ik ben zelf ook violist en wat mij in het bijzonder opvie, was de goede beheersing, met name van de intonatie en de mooie toon. Twee dingen die bij vioolspelen heel belangrijk zijn”.

Timo op piano won in de categorie 11 tot en met 15 jaar. De jury voorziet een mooie toekomst voor Timo: “Het ademde, het zong, mooie beweging in zijn spel, mooi gefraseerd en goed pedaalgebruik. Als hij zo door gaat kan het een hele goede pianist worden.”

Over cellist Zora, winnaar in de categorie 16 t/m 21 jaar, zegt de jury: “Wat een mooi repertoire. Ze speelde een vloeiend en ingetogen goed solospel.”

Samen met Sivan won Timo ook nog de eerste prijs voor de ensembles. De jury noemde het: “Een hartverwarmend samenspel met een mooie ademende frasering en een proffesioneel repetoire”.

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info