De VAK schildert De Nachtwacht

Geïnspireerd door het tv-programma Het geheim van de meester gaat De VAK de uitdaging aan​: in vier weken De Nachtwacht op ware grootte schilderen. Honderd cursisten beeldende kunst van De VAK doen mee. Elke cursist schildert een deel van het schilderij en na vier moet alles als één geheel samenkomen. De Nachtwacht is dan van 3 tot en met 26 maart te zien in OPEN.

Samenwerken

“Alleen de voorpret was al groot. Het is zo leuk om te zien hoe cursisten uit verschillende groepen samenkomen om hieraan mee te werken. Ze zijn allemaal zo enthousiast!”, zegt Victor Roerade, docent en coördinator beeldende kunst bij De VAK. “Maar nu wordt het spannend of we het ook echt gaan halen. Rembrandt deed er iets meer dan een jaar over om De Nachtwacht te schilderen, wij gaan het in vier weken doen”.

Meekijken

Voor deze uitdaging is een enorme print van De Nachtwacht gemaakt. De print wordt, net zoals in het tv-programma, eerst overgetrokken. Daarna gaan de cursisten elk hun deel schilderen. Gedurende vier weken kun je het hele proces en de vorderingen volgen door de ramen van het grote atelier in OPEN. Elke woensdagmiddag tot aan 3 maart is er open atelier voor de schilders van De Nachtwacht.

Meer lezen over De VAK Nachtwacht

Wat zijn onze media voorwaarden?

De VAK laat regelmatig fotoreportages maken van cursussen, voorstellingen en uitvoeringen. De foto’s kunnen gebruikt worden voor publiciteitsdoeleinden op de website, cursusbrochure, etc. Met het ondertekenen van het inschrijfformulier verklaart de cursist of zijn of haar wettelijk vertegenwoordiger akkoord te gaan met de publicatie van dit materiaal. Meer info